Menu
Winkelwagen

Messiaanse Rabbijn (MRav) Sipporah Joseph

   

Nieuwsbrief

Agenda

Foto's

Rabbi's Introduction Videos in English!

Thorahoning

Goodreads

Amazon Author Profile

Spirit Tales Website

Spirit Tales Goodreads

Yeshiva Video Kanalen
Aanvullend onderwijs (artikelen, video's)

Vrouwelijke Rabbijnen in het Jodendom

Foto van de smicha (bevestiging rabbijnse bevoegdheid door handoplegging)

Skype: rav.Sipporah.Joseph

rav[at]sipporahjoseph.org

De Nederlands Messiaans Joodse Rabbijn (MRav) Sipporah Joseph, geboren Sefardische Jood (Joods-Surinaamse familie achtergrond 1,2,3,4,5,6,7,8,9) is een Thora leraar, schrijver (Spirit Tales boekenreeks), mentor, professioneel kok en maggid (Godsdienstig Joodse verhalenverteller) uit Amsterdam. Zij wil mensen dichter tot de God van Israël brengen en haar persoonlijk Joods geloof is sterk geworteld in Messiaans Jodendom. Ze is tevens professioneel kok.

Rabbijn Sipporah Joseph is de enige Messiaanse rabbijn in Nederland en België!

Rabbi Sipporah Joseph is the only Messianic Rabbi in The Netherlands and Belgium!

Rabbi's Introduction Videos in English!

 Ze is oprichter van het Messianic Yeshiva Talmud Torateinu Institute. Rabbijn Joseph is de tweede Messiaanse Rabbijn in Nederland en de eerste vrouwelijke. Ze is de eerste Messiaanse Rabbijn van België. "Het is mijn visie om zowel de collectieve Messiaanse, en de collectieve Christelijke gemeenschap te dienen". Rabbijn Joseph is vroeger lid geweest van Shiloach Messianic Felowship in Amsterdam en de Messiaanse Sjoel in Borne (in Twente) en heeft altijd het leiderschap in deze gemeenschappen gerespecteerd.

ravsipporahjoseph[@]unseen.is
sipporahjoseph[@]hotmail.com

Wat is een Rabbijn?

Een Rabbijn is een geestelijk leider, "herder", godsdienst onderwijzer, onderwijzer van het Verbond. De Bijbel noemt hen "herders", "pastors". Yesyayahu (Jesaja) 44:28; Yirmeyahu (Jeremia) 2:8, 10:21, 23:1-6, 25:34-38; Mikah (Micha) 5:4-5; Zecharyah (Zacharia) 11:4-17, Yechezkel (Ezechiël) 34:1,2. De Christelijke functie van voorganger, pastor is hiervan afgeleid. Rabbijnen zijn Joodse pastors, voorgangers, onderwijzers, uitvoerders van Joodse levenscyclus momenten, gebedsleiders, zangleiders. Rabbijnen hebben echter een bagage die verder teruggaat dan het Christendom en hebben daarmee veelvoudig extra kennis en kunde. Het Christendom is uit het Jodendom voortgevloeid. Christendom is een geestelijke dochter van het Jodendom, niet andersom. Zie ook artikel Hey Rabbijnen! Jullie Mogen De Titel 'Rabbijn' of 'Rabbi' Helemaal Niet Gebruiken Joh!

Hakarat haTov | Dankbaarheid

Rabbijn Sipporah ziet haar rol als een bijzonder ambt dat zeven jaar aan voorbereiding gevergd heeft. Haar smicha (rabbinale bevoegdheid) heeft ze ontvangen van Adonai tijdens Sukkot 5774 (2013) in Texas, VS. Ze wil graag eer en dankbaarheid tonen aan:

  Haar tutor Messiaanse Rabbijn David Hall en zijn vrouw Rebbetzin Luzifina Hall van Zion Messianic Jewish Congregation (Austin, Texas, VS).
  Email: ravhall[at]tzion.org

  Haar mentor Messiaanse Rabbijn Richard Kennedy van Beit Tzion (San Diego, Californië, VS).
  Email: ravrichard[at]beit-tzion.org

   Messiaanse Rabbijn Jay Newcomb van Bet Doresh (New Mexico, VS).
   Email: jehoiakin[at]yahoo.com

    Messiaans Jodendom 'gewoon' Joods Christendom?

    "Messiaans Jodendom is niet hetzelfde als Christendom". "Ik ben geen Christen, ik ben een Messiaanse Jood". "Mijn Messiaans Jodendom is Jodendom met de belangrijkste pijlers van ons prachtig joods geloof met inbegrip van het persoonlijk geloof dat de joodse Messias reeds gekomen is", aldus Rabbijn Sipporah Joseph.
    Het leven is voor haar als een mooi cadeau van AdoShem dat niet verkwanst dient te worden maar gedeeld met anderen. Inclusief de bijzondere openbaringen die bedoeld zijn om gezien en verteld te worden in een tijd als deze.

    Ze heeft onder andere onderwijstaken verricht bij:

    1. De Messiaanse yeshiva. Haar onderwijs is op  deze online website beschikbaar
    2. Messiaanse Gemeente Immanuel
    3. SHIRAH Centrum (Soest-Zuid)
    4. Islamitische Vrouwenorganisatie Cleopatra
    5. Tyndale Theological Seminary Europe
    6. Diverse Messiaans Joodse en overige Joodse groepen
    7. Diverse Christelijke groepen (NL, ENG)

    De Joodse geschiedenis volgens Rabbijn Joseph