Menu
Winkelwagen

Messiaanse Rabbijn (MRav) Sipporah Joseph

   

Agenda

Foto's

De 5 video kanalen op een rij
Overige video albums

Vrouwelijke Rabbijnen in het Jodendom

Aanbevolen: Artikel De Matriarch Vloek | De Zwarte Weduwe

Artikel: Vrouwen Zwijg! Jullie Mogen Helemaal Niet Dienen!

Artikel: Hey Rabbijnen! Jullie Mogen De Titel 'Rabbijn' of 'Rabbi' Helemaal Niet Gebruiken Joh!

Foto van de smicha (bevestiging rabbijnse bevoegdheid door handoplegging)

PayPal.Me/rabbisipporahjoseph

Skype: rav.Sipporah.Joseph

 rav[at]messianicyeshivainstitute.org

De Nederlands Messiaans Joodse Rabbijn (MRav) Sipporah Joseph, geboren Sefardische Jood (Joods-Surinaamse familie achtergrond 1,2,3,4,5,6,7,8,9) is een Thora leraar, schrijver (Spirit Tales boekenreeks), mentor en maggid (Godsdienstig Joodse verhalenverteller) uit Enschede (Twente). Zij wil mensen dichter tot de God van Israël brengen en haar persoonlijk Joods geloof is sterk gewortelt in Messiaans Jodendom.
Ze is oprichter van het Messianic Yeshiva Talmud Torateinu Institute. Rabbijn Joseph is de tweede Messiaanse Rabbijn in Nederland en de eerste vrouwelijke. Ze is de eerste Messiaanse Rabbijn van België. "Het is mijn visie om zowel de collectieve Messiaanse,- en de collectieve Christelijke gemeenschap te dienen". Rabbijn Joseph is vroeger lid geweest van Shiloach Messianic Felowship in Amsterdam en de Messiaanse Sjoel in Borne (in Twente) en heeft altijd het leiderschap in deze gemeenschappen gerespecteerd.

Wat is een Rabbijn?

Een Rabbijn is een geestelijk leider, "herder", godsdienst onderwijzer, onderwijzer van het Verbond. De Bijbel noemt hen "herders", "pastors". Yesyayahu (Jesaja) 44:28; Yirmeyahu (Jeremia) 2:8, 10:21, 23:1-6, 25:34-38; Mikah (Micha) 5:4-5; Zecharyah (Zacharia) 11:4-17, Yechezkel (Ezechiël) 34:1,2. De Christelijke functie van voorganger, pastor is hiervan afgeleid. Rabbijnen zijn Joodse pastors, voorgangers, onderwijzers, uitvoerders van Joodse levenscyclus momenten, gebedsleiders, zangleiders. Rabbijnen hebben echter een bagage die verder teruggaat dan het Christendom en hebben daarmee veelvoudig extra kennis en kunde. Het Christendom is uit het Jodendom voortgevloeit. Christendom is een geestelijke dochter van het Jodendom, niet andersom. Zie ook artikel Hey Rabbijnen! Jullie Mogen De Titel 'Rabbijn' of 'Rabbi' Helemaal Niet Gebruiken Joh!

Rabbijn Joseph: "Waarom ik een hoofddoek draag?"

 • "Ik ben nog niet getrouwd dus ik hoef volgens de traditie mijn haar niet te bedekken.
 • Ik ben nog nooit getrouwd geweest (vaak dragen vrouwen die getrouwd zijn geweest nog steeds een hoofdbedekking).
 • Ik heb geen sexueel contact gehad met een man, ik ben nog maagd.
 • Ik heb het principe achter de hoofddoek altijd zeer geapprecieerd en heb vaak een sjaal op mijn hoofd gedaan tijdens het bidden.
 • Vlak voordat ik Rabbijn werd in september 2013 heb ik mij voorgenomen om permanent een hoofddoek te dragen. De hoofdoek staat onder andere voor het voor onder autoriteit staan. Ik eer God hiermee maar ook als het ware mijn toekomstige echtgenoot. Daarnaast draag ik een hoofddoek omdat ik een voorbeeld functie heb en ik graag in ieder geval getrouwde vrouwen positief wil aanmoedigen ook het hoofd te bedekken. Dit is uiteraard hun eigen keuze. Zoals gezegd in dit artikel is het dragen van een hoofddoek een puur traditionele aangelegenheid en geen wet van God. Zie ook artikel Hoofdbedekking of Niet?"

Hakarat haTov | Dankbaarheid

Rabbijn Sipporah ziet haar rol als een bijzonder ambt dat zeven jaar aan voorbereiding gevergd heeft. Haar smicha (rabbinale bevoegdheid) heeft ze ontvangen van Adonai tijdens Sukkot 5774 (2013) in Texas, VS. Ze wil graag eer en dankbaarheid tonen aan:

  Haar tutor Messiaanse Rabbijn David Hall en zijn vrouw Rebbettzin Luzifina Hall van Zion Messianic Jewish Congregation (Austin, Texas, VS). Tevens haar opa en oma)!
  Ze staan in de plaats van haar grootouders die er niet meer zijn.
  Email: ravhall[at]tzion.org

  Haar mentor Messiaanse Rabbijn Richard Kennedy van Beit Tzion (San Diego, Californië, VS). Tevens haar vader! Hij staat in de plaats van haar eigen vader die er niet meer is.
  Email: ravrichard[at]beit-tzion.org

   Messiaanse Rabbijn Jay Newcomb van Bet Doresh (New Mexico, VS).
   Email: jehoiakin[at]yahoo.com

    "Messiaans Jodendom is niet hetzelfde als Christendom". "Ik ben geen Christen, ik ben een Messiaanse Jood", Rabbijn Sipporah. Het leven is voor haar als een mooi cadeau van AdoShem dat niet verkwanst dient te worden maar gedeeld met anderen. Inclusief de bijzondere openbaringen die bedoeld zijn om gezien en verteld te worden in een tijd als deze.

    Ze heeft onder andere onderwijstaken verricht bij:

    1. De Messiaanse yeshiva. Haar onderwijs is op  deze online website beschikbaar
    2. Messiaanse Gemeente Immanuel
    3. SHIRAH Centrum (Soest-Zuid)
    4. Islamitische Vrouwenorganisatie Cleopatra
    5. Tyndale Theological Seminary Europe
    6. Diverse Messiaans Joodse en overige Joodse groepen
    7. Diverse Christelijke groepen (NL, ENG)

    De Joodse geschiedenis volgens Rabbijn Joseph

     

     

    Bitcoin Wallet

    1LMynhMQRR3ous6MNC3B9LwBx3hkXRMQTk